вівторок, 2 грудня 2014 р.

«Хто володіє інформацією, той володіє миром»

«Хто володіє інформацією, той володіє миром» (Уінстон Черчель )
 Володіти інформацією - це не тільки знання того, що відбувається навколо нас. Інформаційний ресурс можна порівняти із фінансовим. Насправді успішним підприємцем є той, хто не тільки володіє грошима, а вміє грамотно використовувати.
Найбільш поширена операція з грошима - інвестиція, тобто передача у використання іншим людям. В порівнянні з цим правильне і кероване поширення інформації дає змогу отримувати дивіденди.
Не секрет, що підприємці інколи вдаються і до фінансових махінацій задля швидшого збагачення. Так і з інформацією. Ми не раз стикаємося з неправдивою чи викривленою інформацією, які поширюють для того, щоб населення підтримало ті чи інші політичні рішення.
Найбільш масовими інформаційними ресурсами на сьогодні є: телебаченя, інтернет та друковані видання.
КДПУ не відстає від вимог часу, тому створив власний сайт і аккаунти в різних мережах інформаційного спрямування
Інформаційна культура - уміння цілеспрямовано працювати з інформацією і використовувати для її отримання, обробки і передачі комп'ютерну інформаційну технологію, сучасні технічні засоби і методи.  У сучасному світі, що динамічно розвивається, людина, яка вважає, що має найвищий рівень інформаційної культури - обманює сама себе.
Інформаційна нерівність присутня в будь-якій сфері діяльності. Доступ до інформації та засобів інформування не є і ніколи не буде рівним для всіх. Керівник завжди матиме більший доступ до інформації, ніж підлеглі; заможні - більше, ніж середній клас...
Інформаційна безпека ні чим не відрізняється від фізичної, тому не слід відокремлювати себе у звичайному житті від себе у віртуальному інформаційному просторі.
Я молодець, я ніколи не порушую авторське право :р
Рекомендую прочитати:
Інформаційне Суспільство. Шлях України

1 коментар:

  1. Нестандартне порівняння інформації з фінансами. Змушує задуматись. Фотокартку підібрала веселу :)

    ВідповістиВидалити